Саңырауқұлақтары бар қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Қоян еті - 1 кг, сары май - 100 г, саңырауқұлақтар - 500 г, ұн - 1 ас қасық, қаймақ - 100 мл, пияз - 1 бас, зәйтүн майы - 4 ас қасық, 1 лавр жапырағы, пияз - 1 бас, шарап сірке суы - 1 ас қасық, шарап - 1 стакан, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті кесектерге бөліп, зәйтүн майы, сірке суы, бұрыш, тұз, лавр жапырағы, шарап және майдалап туралған пиязбен (6-12 сағат ішінде) маринадтаңыз. Маринадталған етті майдалап туралған пияз қосылған сары майға 10 минут қуырыңыз, содан кейін ұн себіңіз, маринад, стакан су құйыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Жас қоянның еті 1 сағатта, ал ескі қоянның еті 2-2, 5 сағатта дайын болады. Ет дерлік дайын болған кезде, оған күйдірілген және туралған саңырауқұлақтарды салып, тағы 30 минут қайнатыңыз. Дайын етке қаймақ құйып, тұздық жақсы қайнағанша қайнатыңыз.