Үрме бұршақ қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Шошқа еті - 750 г, ақ бұршақ - 400 г, пияз - 2 бас, шошқа майы - 100 г, томат пастасы - 1 ас қасық, 1 лавр жапырағы, сарымсақ - 3 түйір, дәмді - 2 г, қызанақ - 5 дана, ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жуылған бұршақты суық суға қайнатыңыз. 20 минут қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, қайтадан суық сумен жабыңыз және баяу отта жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын бұршақты елекке тастаңыз. Етті бірдей бөліктерге кесіңіз (бір порцияға 2 дана), жуыңыз, құрғатыңыз, тұз себіңіз және кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Қызарған етті алып тастаңыз, ал қалған майға майдалап туралған пияз бен сарымсақты құтқарыңыз, томат пастасы мен бұршақ сорпасын қосыңыз, баяу отта 10 минут қайнатыңыз, содан кейін тұздыққа ет пен бұршақты, үстіне қызанақты салыңыз. . Пешке 10 минутқа қойыңыз. Бұршақтарды етпен бірге табаққа салып, қызанақпен және майдалап туралған ақжелкенмен безендіріңіз.