Шайқалған бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Бұршақ - 600 г, пияз - 4 бас, 1 сәбіз, өсімдік майы - 200 мл, сарымсақ - 10 түйір, 1/2 лимон қосылған шырын, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Бұл тағамға дөңгелек пішінді бұршақтар ұсынылады. Сұрыпталған бұршақты жылы суға 10-12 сағат салып қойыңыз, содан кейін суық суға қайнатыңыз. Қайнаған кезде суды ағызып, бұршақты қайтадан суық сумен құйыңыз, сәбізді, пиязды төрт тілімге салып, баяу отта пісіріңіз. Дайын бұршақты тұздап, тағы 10 минут қайнатыңыз. Сорпаны ағызып, бұршақты ет тартқыштан өткізіңіз немесе електен сүртіңіз. Ағаш қасықпен шайқаңыз, өсімдік майын біртіндеп қосып, қаймақ болғанға дейін. Лимон шырынын құйыңыз, жақсылап езілген сарымсақты салыңыз, бұршақты терең табаққа салыңыз да, үстіне қуырылған пияздың дөңгелектерімен безендіріңіз.