Шпинат қосылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет - 1 кг, шпинат - 2 кг, май (немесе өсімдік) майы - 150 г, аскөк, пияз-2 бас, лимон шырыны, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: ұн - 1 ас қасық, сары май - 1 ас қасық.
Сипаттамасы Етті бөліктерге кесіңіз (бір порцияға 2), қайнаған суға бірнеше минутқа салып, елекке, тұзға салып, қызарғанша қуырыңыз. Шпинатты шайыңыз, суды бірнеше рет ауыстырыңыз, тұзды қайнаған сумен бірнеше минут қайнатыңыз, елекке қойыңыз, ағызып, суытыңыз. Майды қатты қыздырып, оған майдалап туралған пиязды салып, томат пастасын, шпинатты қосып, қайнатыңыз, етті шпинатқа, майдалап туралған аскөкке салып, бір стақан жылы суға құйып, орташа отта пісіріңіз. . Ет дерлік дайын болған кезде, сары маймен араластырылған ұнды салып, ақырын араластырып, тұздық жақсы қоюланғанша орташа отта пісіріңіз. Лимон шырынын, тұз бен бұрыш қосыңыз. Ақжелкенге себілген лимон кесектерімен безендіріп, қызмет етіңіз.