Баклажан қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, 3 орташа баклажан, пияз - 1 бас, қызанақ - 500 г, ұн - 1 ас қасық, май-125 г, сүйек сорпасы немесе су-400 мл, сарымсақ - 3 түйір, май - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жуылған етті тең бөліктерге бөліп, тұздап, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз. Майдалап туралған пиязды қосып, үстіне жылы су немесе сүйек сорпасын құйып, орташа отта пісіріңіз. Баклажандарды жуыңыз, алдымен ұзынынан төрт бөлікке, содан кейін көлденеңінен екі-үш бөлікке кесіңіз, тұз себіңіз және ағызыңыз. Әр бөлікті екі жағынан қыздырылған майға сарғайғанша қуырыңыз. Ет жартылай дайын болған соң, оған қайнатылған және електен өткізілген жаңа піскен қызанақтан дайындалған пюрені, майдалап туралған сарымсақты, қуырылған баклажанды, дәміне қарай сары май қосылған ұнды, тұз бен бұрышты салып, кастрюльді пешке салып, баяу отта пісіріңіз. . Ет дайын болған кезде, ақжелкенге себілген үстелге қызмет етіңіз.