Көкөністермен қуырылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер Қоян еті - 1 кг, өсімдік майы - 100 мл, картоп - 400 г, жасыл бұршақ - 200 г, пияз жиынтығы - 200 г, сәбіз - 200 г, саңырауқұлақтар - 200 г, май - 200 г, қаймақ - 2 ас қасық, ұн - 1 шай қасық, пияз - 1 бас, ақ тамырлар - 100 г, сүт - 1 стакан, қара шарап - 1 стакан, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қабықшалардан тазартылған етті ас үй майлығымен, тұзбен, бұрышпен құрғатыңыз, алдын ала қыздырылған өсімдік майы бар пісірме табаққа салыңыз, етті барлық жағынан қызартып, тілімдерге кесілген ақ тамырлармен, пиязбен бірге табаға салыңыз., бір стақан су құйып, пешке 50 минутқа қойыңыз. Дайын қуыруды басқа ыдысқа салыңыз да, ұнмен араластырылған шарапты қалған шырынға құйыңыз, 10 минут қайнатыңыз, қаймақ қосып, сүзгіден өткізіңіз. Тазартылған картопты қайнатыңыз және ыстық сүт пен сары маймен пюре дайындаңыз. Кішкене текшелерге кесілген саңырауқұлақтарды сары майға дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Жасыл бұршақты қайнатыңыз және майға бөлек жіберіңіз. Сәбізді қайнатыңыз, сонымен қатар майға жіберіңіз. Қуыруды тілімдерге кесіңіз, табаққа салыңыз, үстіне аздап тұздық құйыңыз. Картоп пюресі, буға пісірілген көкөністер мен саңырауқұлақтармен безендіріңіз. Тұздықты қайықта бөлек қызмет етіңіз.