Козулиден жасалған қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Ешкі еті (жұмсақ ет)-1, 2кг, қысқы алмұрт-5 дана, каштан-400 г, қарақат желе-100 г, ұн-2 ас қасық, май - 80 г, сорпа - 250 мл, қызыл шарап-1/2 кесе, томат пастасы-1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тұз, бұрыш қосып, майға қуырыңыз, мезгіл-мезгіл сорпаны құйыңыз. Қуырылған етті алып тастаңыз, ал қалған тұздыққа ұн қосылған шарап пен қалған сорпаны құйыңыз, томат пастасын салып, 20 минут қайнатыңыз. Гарнирді дайындаңыз: қабығынан тазартылған каштандарды пісіріп, дайындалған тұздыққа салыңыз. Алмұрттың қабығын аршып, жартысын кесіңіз, өзегін алыңыз және пісіріңіз. Дайын дерлік алмұрттарды майланған пішінге салып, дайын болғанға дейін пешке салыңыз. Дайын алмұрттың әр жартысына кішкене қарақат желе салыңыз. Етті тілімдерге кесіңіз, табаққа салыңыз, аздап тұздық құйыңыз, ыдыстың шетіне каштан мен алмұрт салыңыз. Тұздықты қайықта бөлек қызмет етіңіз.