Кеспе және саңырауқұлақ қосылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер орташа үйрек, үй кеспесі 200 г, кептірілген саңырауқұлақтар 5-6, сары май 50 г, жұмыртқа 2, ұн 1 ас қасық, қаймақ 1 стақан, сәбіз 1, ақжелкен 1 тамыр, тұз, ұнтақталған бұрыш, дәміне қарай.
Сипаттамасы Кеспені тұзды суға пісіріп, оны дуршлагқа тастаңыз. Саңырауқұлақтарды сумен құйыңыз (2 кесе) және қайнатыңыз (сорпаны төгіп тастамаңыз). Пісірілген саңырауқұлақтарды ұсақтап тураңыз, тұздыққа 2 ас қасық гри- бовты бөліп, қалғанын кеспе, жұмыртқа, май, тұз, бұрышпен араластырыңыз. Дайындалған үйректі саңырауқұлақтармен кеспемен толтырып, тігіңіз. Үйректі кастрюльге салыңыз, саңырауқұлақ сорпасын құйыңыз, туралған ақжелкен мен сәбіз тамырын қосып, үйрек дайын болғанша қайнатыңыз. Тұздықты дайындаңыз: үйректің бұқтырылуынан қалған саңырауқұлақ сорпасын ұн қосылған табаға құйыңыз, араластырыңыз, 2-3 ас қасық туралған саңырауқұлақтар, қаймақ қосыңыз, қайнатыңыз. Дайын үйректі жіптерден және тартылған етден босатып, табаққа салыңыз, тартылған етті айналасына қойып, бәрін тұздықпен құйыңыз.