Бистрица рецепті бойынша толтырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 үйрек, шошқа еті-300 г, 2 жұмыртқа, пияз-2 бас, ысталған бел-150 г, картоп-400 г, қызыл қырыққабат - 800 г, алма - 3 дана, саңырауқұлақтар немесе жабайы саңырауқұлақтар-300 г, май-150 г, май-50 г, дәміне қарай қант, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген үйректі жуып, ас үй сүлгімен құрғатыңыз. Тазартылған және жуылған картопты кішкене текшелерге кесіп, майға қуырыңыз. Шошқа етін ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған пияз мен ысталған белді, тұзды, бұрышты, жұмыртқаны және қуырылған картопты қосып, бәрін араластырыңыз, үйректі осы тартылған етпен толтырыңыз, оны тігіп, май құйылған табаға салыңыз да, аздап су құйыңыз. пеште бұқтырыңыз. Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, тұзбен сүртіңіз, өсімдік майымен дәмдеңіз және жолақтарға кесілген алма. Тазартылған және жақсылап жуылған саңырауқұлақтарды маймен бұқтырыңыз. Жіптерді дайын үйректен алып тастаңыз, толтырғышты табаққа салыңыз, ал салыстыруды бөліктерге кесілген үйрекке салыңыз. Бұқтырылған саңырауқұлақтармен және алма қосылған қызыл қырыққабат салатымен безендіріңіз. Үйрек астындағы тұздықты қайықта қызмет етіңіз.