Шарап соусындағы тұқы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тұқы - 1250 кг, қызыл шарап - 150 мл, тамыры - 150 г, өсімдік майы - 200 мл, пияз - 1 бас, дәміне қарай бұрыш, пияз-көшет - 250 г, жаңа саңырауқұлақтар - 400 г, ұн - 1 ас қасық, қызанақ шырыны - 200 мл, жасыл ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған, жуылған және бөліктерге кесілген балықты тұз бен бұрышқа салыңыз. Майдалап туралған пиязды майдың бір бөлігі бар кастрюльге салып, ірі туралған тамырларды қосып, жұмсақ болғанша қуырыңыз, ұн, қызанақ шырынын қосып, қызыл шарап құйыңыз, араластырыңыз және қайнатыңыз. Аршылған және қайнаған суға күйдірілген пияз көшеттерін бөлек құтқарып, көкөністерге салыңыз. Жақсылап жуылған, ірі кесілген саңырауқұлақтарды өсімдік майымен қайнатыңыз, сұйықтық буланғанша көкөністерге салыңыз да, балықты үстіне қойып, кастрюльді пешке 20-30 минутқа қойыңыз. Үстелге салқын түрде қызмет етіңіз, тұздықпен бірге балық табағына салыңыз және лимон кесектерімен безендіріңіз.