Снагов рецепті бойынша қуырылған теңіз құстары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Үлкен гвинея құсы (1, 6 кг), ысталған бел - 150 г, саңырауқұлақтар немесе жабайы саңырауқұлақтар - 500 г, жаңа картоп - 600 г, 4 алма, қызыл шарап - 1/2 кесе, май - 150 г, ет сорпасы - 0, 5 л, дәміне қарай тұз, қант және бұрыш.
Сипаттамасы Өңделген теңіз құстарын тұз бен бұрыш қосып, сары май қосылған пісірме табаққа салыңыз да, пешке қуырыңыз, ет сорпасын немесе суды пісірме табаққа салыңыз. Ет жартылай дайын болған кезде, текшелеп туралған және қайнаған суға күйдірілген ет салынған табаққа салыңыз (5 минут ішінде) бел, қабығы аршылған және 4 бөлікке кесілген алма, жартылай пісірілген аршылған картоп, шарап қосып, түйіршіктелген қант себіңіз. Гвинея құстарын пеште дайын болғанға дейін қуырыңыз. Тазартылған және жақсы жуылған саңырауқұлақтарды маймен, тұзбен және бұрышпен бұқтырыңыз. Дайын теңіз құстарын бөліктерге бөліп, табаққа салыңыз да, алма, картоп және саңырауқұлақтармен безендіріңіз. Гвинея құстарын бұқтыруға арналған тұздықты майсыздандырыңыз және қайықта қызмет етіңіз.