Кеудеге толтырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 үйрек, 400 г тұздалған саңырауқұлақтар, 2 пияз, 2 ас қасық. ас қасық май, 1/2 кесе қаймақ, 1 жұмыртқа, тұз және дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды немесе басқа тұздалған саңырауқұлақтарды шайыңыз, құрғатыңыз. майдалап турап, майға пиязбен қуырыңыз, дәміне қарай жұмыртқа, тұз және шөптер қосылған қаймақ қосыңыз. Үйректің дайындалған ұшасын алынған тартылған етпен толтырыңыз, тігіңіз, табаға немесе пісірме табаққа салыңыз да, пеште қуырыңыз, пайда болған шырынмен жиі құйыңыз. Үйрек дайын болған кезде жіптерді алып тастап, бөліктерге бөліп, қайнатылған картоп, аскөк немесе ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.