Саңырауқұлақтар қосылған бұршақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұршақ 1 ас қасық., 1-2 ас қасық.л. қант, кептірілген саңырауқұлақтар, аздап майонез, 1 орташа сәбіз, 1-2 орташа пияз, күнбағыс майы, сүт 1 ас қасық., ұнтақталған қара бұрыш
Сипаттамасы Бұршақ пісіріңіз. Қайнатпада бірнеше сағатқа қалдырыңыз, оған аздап қант қосыңыз. Содан кейін сорпаны төгіп тастаңыз. Құрғақ порчини саңырауқұлақтарын сүтке бірнеше сағат салып қойыңыз. Сығып алу. Ұсақ жолақтарға кесіңіз. Пиязды текшелерге кесіңіз, күнбағыс майына аздап қуырыңыз (қызарғанша), үгітілген сәбізді, саңырауқұлақтарды және аздап сорпаны немесе суды қосыңыз. Дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Бұршақтарды бұқтырылған сәбіз және саңырауқұлақтармен араластырыңыз. Аздап майонез қосыңыз (салат сұйық болмауы үшін). Тұз себіңіз. Ұнтақталған қара бұрыш қосуға болады. Асың дәмді болсын.