Құймақтарда пісірілген алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 125 г ұн, 3 ас қасық. сүт, 1 десерт. л. өседі. май (кр. күнбағыс), 1 шай қасық. қант, 1/2 ас қасық. су, 2 жұмыртқа, 2-3 алма, 1 ас қасық. л сах. ұнтақтар, бір шымшым тұз.
Сипаттамасы Жұмыртқаны, тұзды, сүтті және майды шайқауышпен 1-2 минут шайқаңыз, ұн қосыңыз, қайтадан жақсылап шайқаңыз және қамырды бірнеше сағатқа қалдырыңыз. Алманың қабығын аршып, жіңішке тілімдерге бөліп, сахқа себіңіз. ұнтақ, ром/коньяк құйыңыз (егер бар болса) және лимон шырынын себіңіз. Құймақтарды келесідей пісіріңіз: кішкене табаға 1 ас қасық құйыңыз. л қамыр (құймақ жұқа болып шығуы үшін), үстіне бірнеше тілім алма салып, төңкеріп, кәдімгі құймақтарға қарағанда сәл ұзағырақ пісіріңіз. Сары маймен майланған және қант себілген ыстық күйінде қызмет етіңіз.