Вена тіліндегі бұзау өкпесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 750 г бұзау өкпесі 2 пияз мен сәбіз 1 ақжелкен тамыры 100 г тамыр балдыркөк 6 түйір ақ бұрыш 2 түйір қалампыр 1 лавр жапырағы 1/2 шай қасық. тұз және құрғақ тимьян 3 ас қасық. л ұн 1/2 лимон қабығы 2 ас қасық. л каперс 1 ас қасық. л лимон шырыны тұз жаңа ұнтақталған ақ бұрыш қант 2 ас қасық. л сары май 4 ас қасық. л кілегей
Сипаттамасы (асхана: австриялық) Жуу оңай. Көкөністерді тазалаңыз, жуыңыз және кесектерге кесіңіз. 1 1/2 л суды дәмдеуіштер мен көкөністермен қайнатыңыз. Өкпені қайнаған суға батырыңыз. Көбікті бірнеше рет алып тастаңыз. Оңай қақпақпен баяу отта 1 сағат пісіріңіз. Кептіру оңай. Сорпаны сүзіп алыңыз, одан 500 мл тоңазытқышқа салыңыз, сорпаның қалған бөлігін концентрацияланған күйге дейін қайнатыңыз және салқын жерге қойыңыз. Өкпені екі кесу тақтасымен басып, 12 сағат ұстаңыз - жүкті тақталарға салыңыз. Өкпені ені 1/2 см жолақтарға кесіңіз. Ұнды суық сумен араластырыңыз, 500 мл сорпаға құйыңыз және баяу отта 10 минут араластыра отырып пісіріңіз. Тұздықты дәміне қарай дәм, каперс, лимон шырыны, тұз, бұрыш және қантпен дәмдеңіз. Тұздықта баяу отта жеңіл қыздыру. Сары майды үлпектермен кілегеймен шайқаңыз және тұздыққа қосыңыз. Тұшпараға жеңіл қызмет етіңіз.