Саңырауқұлақтар мен қаймақ қосылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қоян еті - 1 кг, ұнтақталған қызыл бұрыш - 1 шай қасық, қаймақ-2,5 ас қасық, майдалап туралған аскөк - 1 ас қасық, пияз - 1 бас, ұн - 2 ас қасық, саңырауқұлақтар - 400 г, картоп - 300 г, мускат жаңғағы ұнтағы- пышақтың ұшында, май - 175 г, қоян сүйегінің сорпасы - 1л, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті тең бөліктерге бөліп, тұздап, майдалап туралған пияз мен ұнмен (1 ас қасық) бірге сары майға аздап қуырыңыз, ұнның сарғайып кетпеуін қадағалаңыз. Қызыл бұрыш қосып, қоймаға немесе жылы суға құйып, 45-50 минут қайнатыңыз. Ет дайын болған кезде туралған және бұқтырылған саңырауқұлақтарды, қаймақ пен аскөк шөптерін салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Картоп пирогтарын дайындаңыз: картопты қайнатыңыз, електен сүртіңіз, ұн (1 ас қасық), мускат жаңғағы ұнтағы, аздап сары май, бір жұмыртқа мен басқа жұмыртқаның ағын, тұзды қосыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз, кішкене пирогтар жасаңыз, оларды майланған қалыпқа салыңыз, пирогтарды сарысымен майлап, ыстық пеште пісіріңіз. Қоянды тұздықта ыстық күйінде, гарнирге картоп пирогтарымен бірге беріңіз.