Бұршақ қосылған қой еті - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер 125 г сүйекті қой еті, 1 ас қасық. күнбағыс майының қасық, 1 пияз 100 г ақ бұршақ, 200 г су, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, сәбіз, l ақжелкен тамыры, 1 ас қасық. қара бидай ұнының қасық (жоғарғы жағымен), l ас қасық. жасыл ақжелкен қасық.
Сипаттамасы Етті қабықшалар мен майдан тазалаңыз, кішкене кесектерге кесіңіз. Пиязды маймен аздап қызартып, ет қосып, аздап қуырыңыз. Кешке малынған бұршақты тұздап, үстіне су құйып, жоғары температурада 15 минут қайнатыңыз, үнемі араластырыңыз, содан кейін отты қосып, тағы бір жарым сағат қайнатыңыз. Туралған сәбізді, ақжелкенді қосып, дайын болғанға дейін тағы 45 минут қайнатыңыз. Ұнды аздап салқын сумен араластырыңыз, ыстық сорпаны құйыңыз және араластыру кезінде бұл массаны кастрюльге салыңыз. Барлығын бірге тағы 12 минут қайнатыңыз. Тағамды пеште де дайындауға болады. Тағамды дайындауға 2 сағат кетеді. 1 порция-1490кдж/356ккал. Б-20 г, Ж- 12 г, У-42 г.