Саңырауқұлақ қосылған картоп (2 порция)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер Саңырауқұлақтар - 50 г кептірілген немесе 300 г жаңа, тазартылған картоп - 300 г, пияз-100 г, май - 30 г, қаймақ - 50 г, ұн - l ас қасық. қасық, тұз және бұрыш - дәміне қарай.
Сипаттамасы Жуылған саңырауқұлақтарды, картопты және пиязды тураңыз (кептірілген саңырауқұлақтарды 2 сағат бойы сумен алдын ала жуыңыз), бәрін жақсылап араластырыңыз, май құйыңыз да, қақпақпен жабылған кастрюльге 14 минут қайнатыңыз. Көрсетілген уақыттың жартысынан кейін бәрін мұқият араластыруды ұмытпаңыз. Ширек кесе суды, қаймақ пен ұнды араластырыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз, картопты саңырауқұлақтармен осы қоспамен жуыңыз, араластырыңыз және тағы 6 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіңіз.