Шотланд стиліндегі інжу арпа сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер сүйектермен бірге 2 кесе туралған қой еті (жақсырақ жас), 4 ас қасық.л. сары май, 3 жасыл пияз тамыры, 2 литр су, 1/2 кесе інжу арпа, 1 кесе туралған сәбіз, 1 кесе майдалап туралған балдыркөк, 1/2 кесе майдалап туралған ақжелкен, 1/2 шай қасық тұз, пышақтың ұшында ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы (асхана: ағылшынша) Сары майды табада ерітіп, ондағы етті жасыл пиязбен бірге қызарғанша қуырыңыз (ет күйіп қалмас үшін үнемі араластырыңыз). Кәстрөлге су құйыңыз, оған табаның мазмұнын салыңыз да, баяу отта қайнатыңыз. 1/2 сағаттан кейін жарма қосып, тағы 10 минут пісіруді жалғастырыңыз. Содан кейін балдыркөк пен сәбізді қосыңыз. Тұз, бұрыш қосып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Дайын сорпаны жасыл ақжелкенге себіңіз және дереу қызмет етіңіз.