Толтырылған кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 орташа цуккини, сиыр еті - 500 г, 2 жұмыртқа, аскөк - 2 шоқ, май - 200 г, қаймақ - 200 мл, пияз - 2 бас, күріш - 100 г, қызанақ - 1200 кг, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: сары май - 1 ас қасық, ұн - 1/2 ас қасық.
Сипаттамасы Цуккинидің қабығын аршып, целлюлозаның бір бөлігін тұқымдармен бірге шай қасықпен алып тастаңыз. Етті ұсақ торлы тартқыштан өткізіп, жұмыртқа, тұз, бұрыш, қаймақ (3 ас қасық), сары май (2 ас қасық) мен майдалап туралған, аздап сақталған пияз мен жартылай пісірілген күрішпен араластырыңыз. Фаршты майдалап туралған аскөк шөптерін қосып жақсылап араластырыңыз. Цуккиниді тартылған етпен толтырыңыз, қызарғанша қуырыңыз, кастрюльге салыңыз және тұзды қайнаған суға құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және цуккиниді қалыпты отта пісіріңіз. Қызанақтарды екіге бөліп, тұздап, аздап суға қайнатыңыз да, електен өткізіп, дайын дерлік цуккиниге сүртіңіз. Тұздықты дайындаңыз: сары майды ерітіп, ондағы ұнды қызартыңыз, цуккини қайнатпасымен сұйылтыңыз. Цуккиниді тұздықпен дәмдеңіз, олар дайын болған кезде және сұйықтық қайнатылған кезде, соңғы дайын болғанға дейін пісіріңіз. Майдалап туралған аскөк шөптерімен бірге қызмет етіңіз. Қаймақты тұздық қайығында бөлек ұсыныңыз. Цуккиниді аздап суда қайнату керек, әйтпесе олар дәмін жоғалтады. Ең жақсы тартылған ет - сүтті бұзау еті. Егер жас сиыр еті пайдаланылса, бүйрек майы бар қалақша бөлігін алу керек. Цуккиниді фаршқа дайындаған кезде, еттің дәмі цуккинидің дәмін бұзбауы үшін көп целлюлозаны алып тастаудың қажеті жоқ.