Жүзім жапырақтарындағы қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, жүзім жапырақтары - 30 дана, күріш - 75 г, жасыл пияз - 2 шоқ, пияз - 1 бас, аскөк, май - 50 г, квас-борщ (немесе жылы су)- 1 л, лимон шырыны - 1 ас қасық, қаймақ - 200 мл, ұн - 2, 5 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жас жүзім жапырақтарын дақтарсыз жуыңыз және тұзды қайнаған сумен күйдіріңіз (2-3 минут ішінде). Майдалап туралған етті ет тартқыштан өткізіп, майдалап туралған және аздап тұздалған жасыл пиязды, жартылай пісірілген күрішті, дәміне қарай тұз бен бұрышты, аскөк шөптерін қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Жүзім жапырақтарын тамыр жағын жоғары қаратып жайып, әр жапыраққа бір қасық тартылған етті салып, жапырақтың шеттерін екі шетіне тығып, орап аламыз. Кәстрөлдің түбін жапырақтармен төсеп, қырыққабат орамдарын қатарларға салыңыз. Аскөк шөптеріне себіңіз, сары май кесектерін салыңыз, жүзім жапырақтарымен жабыңыз, жылы сумен жабыңыз (қырыққабат орамынан 2 см жоғары) және қайнатыңыз. Күріш дерлік дайын болған кезде, сары май қосылған қырыққабат орамдарына ұн салып, қышқылға тырысып, бөлек қайнатылған квас борщын құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жаппай, пешке дайын дерлік толтырылған қырыққабатпен салыңыз. Үстелге ыстық күйінде қызмет етіңіз. Тұзды қайықта жаңа қаймаққа бөлек қызмет етіңіз.