Никорештедегідей сиыр етінен жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, өсімдік майы - 100 мл, жартылай дәмді тұздық - 200 г, сүйек сорпасы немесе су - 100 мл, ысталған бел - 200 г, пияз-көшет - 250 г, жаңа саңырауқұлақтар - 250 г, қызыл шарап - 1 стақан, жаңа піскен ұсақ қызанақ - 5 дана, сәбіз - 150 г, сарымсақ- дәміне қарай 2 түйір, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті (жіліншік немесе жіліншік) пленкалардан аршып, жуып, ұзындығы 3 см және қалыңдығы 1 см текшелерге кесіңіз, өсімдік майының жартысына тұздап, қуырыңыз. Ет қызарған кезде тұздықты, сүйек сорпасын немесе жылы суды құйып, 15 минут қайнатыңыз. Ысталған белді ет сияқты ұсақтап тураңыз, қайнаған суға күйдіріңіз, қуырыңыз және етпен бүктеңіз. Пияз-көшеттерді тазалаңыз, аздап құтқарыңыз және аздап сорпамен немесе тұздықпен бұқтырыңыз. Жіңішке тілімдерге кесілген саңырауқұлақтарды қуырып, етке салыңыз. Сәбізді тілімдерге немесе текшелерге кесіңіз, алдымен қуырыңыз, содан кейін пияз көшеттері сияқты бұқтырыңыз. Ет дайын болған кезде оған пияз мен сәбізді салып, шарап құйып, үстіне қабығынан тазартылған қызанақты салып, пешке 10 МИНУТҚА қоямыз.