Саңырауқұлақ сорпасы қосылған картоп котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 700 гр. жұмыртқа - 1 дана. май - 50 гр. ТҰЗДЫҚ: кептірілген саңырауқұлақтар - 5-6 дана. бидай ұны - 1 ас қасық қаймақ - 2-3 ас қасық пияз - 2 дана. 4 порцияға арналған.
Сипаттамасы Тазартылған картопты аздап тұздалған суға қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, картопты құрғатыңыз және суығанша жақсылап езіңіз. Жұмыртқаны (немесе сарысын) дайын пюреге шайқаңыз. Барлығын мұқият араластырыңыз. Ұнға шарлар жасаңыз, содан кейін шарлардан пирожныйлар жасаңыз, оларды ұнға салып, қуырыңыз. Тұздық: саңырауқұлақтарды 2 стакан суға 2-4 сағат салып қойыңыз, содан кейін алып тастаңыз, жақсылап шайыңыз және сіңдірілген суды ақырын ағызыңыз. Бұл суда саңырауқұлақтарды жұмсақ болғанша пісіріңіз (20-25 минут), пісірудің соңында тұз қосыңыз. Саңырауқұлақтар қайнап жатқанда, бидай ұнын қызарғанша қуырыңыз, пиязды ұсақтап тураңыз және өсімдік майына бөлек жіберіңіз. Қуырылған ұнды кішкене жылы қайнаған сумен немесе ет сорпасымен сұйылтыңыз, сонда кесектер пайда болмайды. Пісірілген саңырауқұлақтарды алып тастап, сұйылтылған ұнды саңырауқұлақ сорпасына құйыңыз - сіз тұздық аласыз. Оны тағы 7-10 минут қайнатыңыз. Соңына қарай қаймақ, тұз қосып, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз. Тұздықты бөлек беруге немесе қазандықтың үстіне құюға болады.