Яснополян стиліндегі картоп котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг. картоп, 2 пияз, 2 жұмыртқа, 2 ас қасық. ас қасық ұн, 4 ас қасық. өсімдік немесе май қасықтары, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тазартылған картопты қайнатыңыз, құрғатыңыз және дереу ұсақтаңыз. Содан кейін сәл салқындатыңыз, жұмыртқаны, қуырылған пиязды қосыңыз, мұқият алып тастаңыз, котлеттер жасаңыз және оларды ұнға ораңыз. Тұздық. Пиязды ұсақтап тураңыз, қуырыңыз, майдалап туралған қайнатылған саңырауқұлақтарды қосып, тағы 5 минут қуыруды жалғастырыңыз. Ұнды бөлек-бөлек кілегейге дейін қуырыңыз, саңырауқұлақ сорпасымен сұйылтыңыз, пияз бен саңырауқұлақтарды салыңыз, содан кейін 10-15 минут қайнатыңыз. Котлеттерді табаққа салыңыз, саңырауқұлақ тұздығына бөлек қызмет етіңіз.