Саңырауқұлақ соусы - ақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 200 г саңырауқұлақтар, 2 ас қасық өсімдік майы, 2 бас пияз, 1 ас қасық ұн, 0,5 кесе саңырауқұлақ сорпасы, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды (жаңа піскен немесе бұрын қайнатылған кептірілген) өте ұсақтап тураңыз, өсімдік майына майдалап туралған пиязбен қуырыңыз. Бөлек, құрғақ табада ұнды жақсылап қызартып, саңырауқұлақ сорпасымен сұйық қаймақ консистенциясына дейін сұйылтыңыз. Алынған тұздыққа қуырылған саңырауқұлақтарды қуырылған пияз мен маймен бірге қосыңыз, араластырыңыз, тұз, бұрыш қосып, қайнағанға дейін қыздырыңыз. Тұздықтың бетіне майдың кішкене бөліктерін жайып, оны қатты қыздырылған пеште қызартып қоюға болады. Тұздықты дәміне қарай немесе тіскебасар ретінде қолданыңыз.