Сиыр еті мен саңырауқұлақ қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Жаңа піскен шампиньондар - 300 г немесе консервіленген - 150 г, сиыр еті -120 г, сәбіз - 2 дана, пияз - 2 дана, квас -0,5 кесе, қаймақ -1 ас қасық. қасық, май -1 ас қасық. қасық, тұз, бұрыш, дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Үй кеспесі үшін: ұн-1/3 кесе, жұмыртқа -1 дана. Сиыр етін жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Жаңа саңырауқұлақтарды тілімдерге бөліп, дайын болғанға дейін суда пісіріңіз. Дайын ет сорпасына қайнатылған немесе консервіленген саңырауқұлақтарды, үй кеспесін және сары майға аздап қуырылған сәбізді, ақжелкенді, пиязды қосып, тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Дайын болғанға дейін 5 минут бұрын қайнатылған квас құйыңыз, тұз, бұрыш, шөптермен дәмдеңіз. Сорпаны етпен, қаймақпен және майдалап туралған шөптермен дәмдеңіз.