Саңырауқұлақ тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 200 г саңырауқұлақтар (ақ), 2 дана. пияз, 2 ас қасық. қаймақ қасықтары, 100 г. кілегей, 1 ас қасық. ұн қасық, 4 ас қасық. күнбағыс майының қасықтары, тұз, дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Порчини саңырауқұлақтарын жуыңыз, кесектерге кесіңіз де, күнбағыс майы қосылған ыстық табаға салыңыз да, 30-40 минут дайын болғанға дейін қуырыңыз. Қуырылған кезде пиязды тазалап, турап, қуырылған саңырауқұлақтарға қосыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз да, тағы 10 минут қоя тұрыңыз. пиязды қызартыңыз. Қаймақ, кілегей, ұн, тұз, бұрыш және барлық кілегей қоспасын бөлек ерітіп, саңырауқұлақтарға пиязбен құйып, қайнатыңыз. Жасылдарды дайын тұздыққа қосуға болады. Кез келген гарнирге жарайды. Пісіру уақыты 40 мин.