Маринадталған шампиньондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер 300 г шампиньон саңырауқұлағы, 8 кішкентай қызанақ, 1 шоқ пияз, 4 ас қасық. ас қасық лимон шырыны, 8 ас қасық. жаңғақ майының қасықтары, (зәйтүн майымен алмастыруға болады), 2 шай қасық бал, 1 кішкене түйір сарымсақ, тұз, ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды тазалаңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Қызанақты сүртіңіз де, сабағының түбін кесіп алып, жіңішке сақиналарға кесіңіз. Пиязды жуып, майдалап тураңыз. Лимон шырынын жаңғақ майы мен балмен жақсылап араластырыңыз. Сарымсақ түйірін тазалаңыз, ұсақтаңыз және тұздыққа қосыңыз. Маринадты тұз бен бұрышпен дәмдеңіз. Шампиньон кесектерін желдеткіш түрінде үлкен табаққа салыңыз. Үстіне қызанақ сақиналарын салып, туралған пияз себіңіз. Маринадты тағы бір рет жақсылап араластырыңыз және оны саңырауқұлақтарға көкөністермен құйыңыз. 40 минуттан кейін тамақтануға болады. Құс етінен жасалған тағамдарға арналған тамаша тәбет. Қанша порцияға арналған: 4.