Саңырауқұлақтардан жасалған Джулиен
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер саңырауқұлақтар 500 г. пияз 500 г. қаймақ 500 г. тұз бұрыш ұн 1 ас қасық. л 1/2 стакан ажимо-мотодан су 1-2 шай қасық.
Сипаттамасы Жаңа саңырауқұлақтарды ұсақтап тураңыз (шампиньондар немесе порчини саңырауқұлақтары, тіпті русуланы да қолдануға болады). Табаға майсыз салыңыз, сұйықтық буланғанша қайнатыңыз. Пиязды кішкене кесектерге кесіңіз. Пияздың саңырауқұлақтарға қатынасы 1:1. Саңырауқұлақтардан сұйықтық буланғаннан кейін өсімдік майы мен пиязды қосып, бәрін қызарғанша қуырыңыз (жартылай дайын болғанға дейін). Бұл кезде жарты келіге жуық қаймақ алынады, тұздалады, көбірек бұрыш салынады, бір ас қасық (слайдпен) ұн қосылады, бәрі араластырылады және қайнаған суға құйылады (су мөлшері жуленді қаншалықты қалың алғыңыз келетініне байланысты), мұқият араластырылады. . Қуырылған саңырауқұлақтар мен қаймақ тұздығы үлкен ыдыста араластырылады, 1-2 шай қасық ажимо-мото қосылады және жұмсақ болғанша бұқтырылады.