Risotto con i fungi (Саңырауқұлақ қосылған күріш)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер күріш 8-9 уыс саңырауқұлақтар 400-500 г. қызыл шарап (құрғақ) 1,5 кесе пияз 1-2 дана. бульон кубы 1-2 дана. өсімдік майы (иіссіз) тұз қара бұрыш
Сипаттамасы Кәстрөлге өсімдік майын құйып, майдалап туралған пиязды құйыңыз. Ондағы пиязды қуыруға емес, қайнатуға жеткілікті май болуы керек. Пияз мөлдір болған кезде саңырауқұлақтарды қосыңыз (ақ саңырауқұлақтарды қабылдаған дұрыс, бірақ шампиньондар да қолайлы, тіпті балмұздақтарды да қолдануға болады. Сонымен қатар, кептірілгендерді қолдануға болады, оларды алдымен сіңдіру керек). Табаға аздап су, бір стақан қызыл шарап, тұз және қара бұрыш қосамыз. Және біз мұның бәрін жоғары отта қайнатамыз - ол қайнап, буға айналмауы үшін - қақпақсыз, он бес минут бойы. Сонымен бірге біз шамамен бір литр көкөніс сорпасын дайындаймыз (текшеден алуға болады). Саңырауқұлақтары бар пияз шамамен үштен біріне азайған кезде, тағы жарты кесе шарап қосып, қатты қайнатыңыз және күріш қосыңыз. Ал енді, отты төмендетпей, күріш барлық сұйықтықты сіңіргенше бәрін тез араластырасыз. Енді біз сорпаны қосамыз, бірақ бәрін емес, ол күрішті бір жерге 1 см толтыратындай етіп қосамыз. Біз отты минимумға дейін төмендетеміз және оны қайнатуға қалдырамыз. Қақпағы жоқ болса да жақсы. Күріш дайын болғанға дейін пісіріңіз, қажет болған жағдайда сорпаны қосыңыз. Күріш піскен кезде кастрюльде сұйықтық болмауы керек. Сары майдың бір бөлігін рисоттоға салыңыз да, бірден қызмет етіңіз. Дегенмен, оны кейін суықта да жеуге болады. Ең жағымсыз нұсқа - қайта жылыту.