Ұсақ торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г сары май, 3 кесе бидай ұны, 3/4 кесе сүт Ванильді крем үшін: 4 кесе сүт, 4 жұмыртқа, 1 кесе қант, 2 ас қасық. ас қасық бидай ұны, ванилин, 200 г сары май.
Сипаттамасы Пешті қосыңыз. Кремге арналған кремді масса жасаңыз. Жұмыртқаны қантпен шайқаңыз, суық сүтте сұйылтылған ұнды, ванилинді қосып, қайнатылған сүтті жұқа ағынмен құйыңыз. Мұның бәрін қыздырыңыз, қалыңдатылғанша және "булькалар" пайда болғанша араластырыңыз. Кейде массаны қасықпен араластыра отырып, үлкен ыдысқа салқын сумен салқындату үшін қайнатпа массасы бар ыдысты салыңыз. Сары майды (егер мұздатылған болса) табиғи түрде жұмсарту үшін кішкене бөліктерге кесіңіз. Енді сіз тест жасай аласыз. Еленген ұнды сары маймен бірге кесіңіз, шұңқыр жасаңыз, оған сүт құйыңыз, қамыр кесекке түскенше кесуді жалғастырыңыз. Қолыңызға жабысып қалмас үшін осындай қамыр илеңіз. 6-7 бөлікке бөлу. (егер сізде уақыт болса, кесектерді тоңазытқышқа жарты сағатқа қоюға болады). Қамырдың әрбір бөлігін қалыңдығы 2- 3 мм қабатқа жайып, шанышқымен шаншып, ыстық пеште ашық қоңыр түске дейін пісіріңіз. Торттар дайын, енді кремді жетілдірейік. Сары майды табаққа салыңыз, бір-екі қасық қаймақ массасын қосыңыз, кесектер пайда болмас үшін мұқият ұнтақтаңыз. Біз мұның бәрін қаймақ массасына құйып, араластырамыз және торттарды майлауды бастаймыз. Крем өте көп, бірақ бұл да жақсы. Әрбір торт сорғыштар сияқты алдыңғысына жабыстырылады - оны алып тастау мүмкін емес. Біз барлық торттарға кремді жағып жібердік, енді біз кесектерді терең ыдыста саусақтарымызбен илейміз және торттың үстіне себеміз. Шығармашылық сәті келеді. Толтырғышсыз 100 грамм ресейлік шоколадты бөліп алады, екі бөлікке бөлінеді. Шоколадтың бір бөлігі үккіште тікелей торттың үстінен сүртіледі, ал екінші бөлігі аздап сары май қосылған су моншасында сұйылтылады (яғни шоколад пен сары май қосылған темір саптыаяқты ыстық суға саламыз). Масса біртекті болған кезде оны сәл салқындатып, содан кейін кондитерлік шприцке салу керек. Енді өзін-өзі тану уақыты келді. Мен торттың шетіне ілмектерді, ал ортасында күннің тақырыбына арналған заттарды жайып қоямын.