Қабатты торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г нан үшін - жеміс шырыны 1/2-1 стакан, джем 100 г, печенье 2-3 дана, кілегей үшін - қара өрік. сары май 250 г, бидай ұны 4 ас қасық. қасықтар, қант 3/4 кесе, сүт 1/2 кесе, жұмыртқаның сарысы 1 дана., ванильді қант 1/4 шай қасық.
Сипаттамасы Ескірген бидай нанының қабығын кесіп, жұқа тілімдерге бөліп, 10-15 минут қайнатады. жеміс шырынын құйыңыз. Содан кейін әрбір тілім джеммен немесе қою джеммен майланады, ал үстіне қаймақ жағылады, табаққа бірінің үстіне бірі қойылады (4-5 қатардан аспайды), қаймақ үстіңгі қабатқа біркелкі жағылады. қабат және печенье үгінділеріне себілген. Сіз жидекті джемнен немесе қантталған жемістерден безендіре аласыз. Қаймақ: қара өрік. сары майды ерітіп, ұн қосып, ұн сарғайғанша қыздырыңыз. Сүтті қантпен бөлек қайнатады, оған май массасын құяды, жақсылап илейді және аздап қыздырады. Массаны салқындатады, жұмыртқаның сарысын қосады, үлпілдек масса пайда болғанға дейін езеді. Ванильді қантты қосуға болады.