Ет ол
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы (буға пісірілген) шошқа еті кішкене кесектерге кесіледі. Ет неғұрлым жақсы болса, кесектер соғұрлым үлкен болады. Етті тұзбен жауып, 20 минутқа қалдырыңыз. Ет ағаруы керек. Әрі қарай, ет тұздан жуылады және қара бұрышпен жабылады - ет қара түске айналуы керек. Содан кейін олар қайтадан жуылады, бірақ барлық бұрыштарды жууға болмайды. Бұл арада ет тұздалған және бұрышталған, біз тұздықты дайындаймыз: Сәбіз, қызанақ, баклажан - барлығы шамамен бірдей, ал жалпы мөлшері ет мөлшеріне тең. Біз мұның бәрін кесеміз (баклажандарды 2 сағат бұрын суға салып қоямыз) және өсімдік майы қосылған табаға. Аздап лимон шырынын қосуға болады Қоспа қуырылған кезде етті ыстық табаға салып, бәрін араластырып, отты өшіреміз. Егер сіз еттің сапасына сенімді болмасаңыз, оны әлі де аздап қуырған дұрыс. Аз қуырсаңыз да, дәмі соғұрлым жақсы болады. рецепт ә2. Бір фунт жақсы етті (жақсырақ жаңа піскен және ерітілмеген) талшықтар бойымен жұқа (0,5 x 0,5 x 3 см.) "құрттарға" кесіңіз. Алынған жартылай фабрикатта тамырлар мен май бөліктері болмауы керек. Еттің "санитарлық жағдайы" да қорқыныш тудырмауы керек, өйткені бәрі шикі күйінде жейтін болады. Жарты шай қасық тұз, үш шай қасық сірке эссенциясын қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз, үстіне 3 кішкене пияз мен жіңішке туралған сәбізді (1 дана) жарты сақинаға кесіңіз, бәрін тығыздап, маринадтауға қалдырыңыз. шамамен бір күн. Содан кейін шамамен 100 г күнбағыс майын "түтіндетіңіз" немесе басқа жолмен иіссіздендіріңіз (егер май әлдеқашан иіссіздендірілген болса, соя немесе зәйтүн майы болса, онсыз да жасауға болады). Ондағы сарымсақты (бастың шамамен 1/4 бөлігі) және пиязды қуырыңыз. Барлығын етпен араластырыңыз, дәміне қарай соя тұздығы мен тұз қосыңыз. Оны тұзбен асыра алмау маңызды, өйткені соя соусы... өзіңіз түсінесіз.