Тәтті ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 кг. шошқа еті (жақсырақ мойын), 2 үлкен пияз басы, 250 г. 6% сірке суы, 2/3 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, 2 шай қасық ұнтақталған кориандр, 2 ас қасық қант, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Пиязды кішкене жарты сақиналарға кесіңіз. Етті 1,5 см текшелерге кесіңіз, барлық ингредиенттерді терең табада араластырыңыз. МАҢЫЗДЫ!!! - Табада тефлон болмауы керек. Табаны кеңейетін жиектермен алған дұрыс (қытайлық нұсқаға неғұрлым жақын болса - соғұрлым жақсы) және шамамен 5 мм болуы керек. қалыңдығынан. Араластырғаннан кейін мұның бәрін бірнеше сағатқа қалдырған жөн. Әрі қарай, 15 минут бойы қақпақпен жабыңыз және орташа отта қайнатыңыз. Содан кейін қақпақты алыңыз және отты толығымен сөндіріңіз. Күте тұрыңыз, мезгіл-мезгіл араластыра отырып, бәрі қайнағанша, содан кейін металл шпатламен және отты азайтпай, етті араластыра бастаңыз. Егер ет майлы болмаса, онда аздап өсімдік майын қосу керек. Етті пиязбен үнемі араластырып отыру керек, пиязды табаның бүйірінен қырып алу керек (сірке суы мен қанттан ол желім тәрізді болады). Ет пияз қабығымен жабылғанша және металл шпательді басу арқылы ыдырағанша толық отта араластыруды жалғастырыңыз. Арақ пен қызанақ салатының астына ыстық күйінде қызмет етіңіз. Қанша порцияға арналған: 4.