Сиыр етінен жасалған карбонат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 600 г. сиыр еті, 1, 5 ас қасық сары май, 2 ас қасық зәйтүн майы, 2 ұсақталған орташа пияз, 1 ас қасық ұн (слайдсыз), 1 стакан жеңіл сыра, 0, 5 стакан су, бір шымшым кептірілген зире, лавр түлкі, 1 шай қасық қант (слайдсыз), тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр етін ені 2, 5 см, ұзындығы 5 см және қалыңдығы 1 см-ден сәл асатын жолақтарға кесіңіз. Сары майды табада ерітіп, зәйтүн майымен араластырып, пиязды қызарғанша қуырыңыз. Ұнды қосып, отқа 1 минутқа қалдырыңыз. Сыра мен суды қосып, қайнатыңыз және қоспасы қалыңдағанша баяу отта қалдырыңыз. Ет, зире, лавр жапырағы, қант және дәмдеуіштерді қосыңыз. Табаны жауып, ет жұмсақ болғанша өте баяу отта шамамен 2 сағатқа қалдырыңыз.