Тейглах (еврей тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 5 жұмыртқа, 2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 0,5 кесе қант, 3 кесе ұн
Сипаттамасы Қатты қамыр илеңіз, қалыңдығы 1 см шұжықтарды орап, диаметрі сәйкесінше 1 см шарларды кесіңіз. Мінсіз пішінге қол жеткізудің қажеті жоқ. Оларды пеште пісіріңіз. 300 г фундукты екіге бөліңіз. Бассейнде 1 стакан балды ерітіп, жаңғақтар мен шарларды сол жерге қалдырыңыз. Ұзын қасықпен үнемі араластыра отырып, баяу отта пісіріңіз. Қызарған кезде 0,5 кесе қант қосыңыз. "Жіптер тартылған" кезде газды өшіріңіз. Ағаш тақтайшаны сумен ылғалдандыру керек, оны тез арада тегістеп, қалыңдығы 1 см тегістеңіз. Орнатылған кезде өлшемі 5х5 см болатын төртбұрыштарға кесіңіз.