Қатық қосылған сорпа-салма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 100, пияз 25, сары май 5, ұн 50, жұмыртқа 1/4 дана., су 15, қатық 100, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Тік ашытқысыз қамырды қалыңдығы 1 см-ге дейін жгуттармен жайып, шарларды кесіп, ортасын басып, құлақ пішінін береді. Содан кейін лосось кептіріліп, қой етін пісіргеннен кейін алынған қайнаған сорпаға салынады, лосось бетіне қалқып шыққан кезде шикі пияз қосылады, жарты сақинаға туралып, тұзбен езіледі, сорпа дайын болғанға дейін жеткізіледі. Қызмет көрсету кезінде шөптерге себіліп, катык қосылады.