Түймелерін ағытады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ұн 150, қант 5, маргарин 10, меланж 15, ашытқы 5, су 60, шаңға арналған ұн 30, тартылған ет 800, майлауға арналған меланж 30, майлауға арналған май 50, тұз 4.
Сипаттамасы Қамыр қамырмен дайындалады: сұйылтылған және сүзілген ашытқы мен ұн жылы сүтке немесе суға (сұйықтықтың жалпы мөлшерінің 60-70%) құйылады және біртекті масса алынғанша араластырылады. Қамыр көлемі 2-2,5 есе ұлғайып, содан кейін түсе бастағанда, оған еріген тұз бен қант, шикі жұмыртқа немесе меланж қосылған сұйықтықтың қалған бөлігі құйылады, жақсылап араластырылады, қалған ұн қосылады, иленеді, ерітілген май қосылады және илеу аяқталады. Содан кейін қамыр дәкемен жабылып, ашыту үшін 2-2,5 сағатқа қалдырылады. Ашыту кезінде қамыр бір және екі рет иленеді. Шарлар пішінделіп, 5-10 минут бойы жайылып, дөңгелек пирожныйларға жайылады, олардың ортасына фарш салынады, шеттері жіппен қысылады, сонда пирогтың ортасы ашық қалады. Бәліштерді маймен майланған параққа жайып, жайғастырып, меланжбен майлап, пісіреді. Бәліштерді етпен бірге бергенде, тартылған етке қатты пісірілген жұмыртқаның бір бөлігін, ал бәліштерді балықпен бірге бергенде лосось, лосось немесе лосось лососьінің бір бөлігін салады.