Тұздалған қияр қосылған бәліштер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамырға: ұн 415, қант 40, маргарин 45, меланж 50, су 110, тұз 7, салмасы үшін: тұздалған қияр 450, басты пияз 100, сары май 75.
Сипаттамасы Ашытқы қамырын жіңішке пирожныйларға жайып, ортасына салмасын салады. Қамыр қысылып, өнімдерге жарты ай пішінін береді. Бәліштерді тексеруге қояды, 10-15 минуттан кейін льезонмен майлайды және пісіреді. Дайын пирогтар маймен майланған. Толтырма келесідей дайындалады: маринадталған қияр, тұқымдарды алып тастағаннан кейін, текшелерге кесіліп, табада жарты дайын болғанға дейін қуырылады, содан кейін қуырылған пияз қосылып, дайын болғанға дейін жеткізіледі.