Гутап (Пияз қосылған бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 110, су 40, еріген сары май 20, жасыл пияз 70, бұрыш, аскөк, ақжелкен, тұз.
Сипаттамасы Кеспе сияқты иленген қатты қамырды қалыңдығы 2 мм қабатқа жайып, дөңгелек гофрленген ойығы бар торттарды кесіп, жұмыртқамен майлайды. Ортасына майдалап туралған көк пияздан, аскөктен, ақжелкеннен май қосылған фарш салынады, жарты ай тәрізді пирог жасау үшін торттың бір шеті бүгіледі. Бәліштерді майдың көп мөлшерінде қуырады. Ыстық күйінде беріледі.