Бидай наны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг ұнға мыналар жұмсалады: су 0,4-0,45 л, ашытқы 20-30 г, тұз 10-15 г, қант және май әрқайсысы 20-40 г (май өнімдері үшін) қант пен майдың мөлшері 100-150 г құрайды).
Сипаттамасы Ұн, су, ашытқы, тұз, қант, май және т.б. қажетті компоненттер кастрюльге салынып, ыдыс-аяқтың қабырғасынан бөлінгенше мұқият иленеді. Қақпақпен жауып, 2-2,5 сағат ашыту үшін жылы жерге қойыңыз, жылытыңыз, 40-60 минуттан кейін екінші жылытыңыз. Ашыту аяқталғаннан кейін қамырды ұн себілген үстелге жайып, бөліктерге бөліп, қажетті пішінді беріп, жайып, пісіреді.