Лимон қабығы бар торт.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г ұн, 150 г түйіршіктелген қант, 250 г кілегей немесе сүт, 6 сарысы, 40 г ашытқы, 100 г сары май, ванильді қант немесе ванилин, бір лимонның үгітілген қабығы, 50 г мейіз, 50 г бадам, пішінді майлауға арналған май, ваниль қосылған қант ұнтағы, бір шымшым тұз.
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп алыңыз. Мейізді жылы сумен шайып, құрғатыңыз. Бадамды күйдіріңіз, тазалаңыз және ұсақтаңыз. Қанттың жартысымен езілген 100 г ұннан, кілегейден және ашытқыдан қамыр дайындап, ашыту үшін қалдырыңыз. Сарысын қалған қантпен жұмсақ болғанша сүртіңіз, қалған ұнды, қамырды, бір шымшым тұзды, ванильді қантты немесе ванилинді қосыңыз. Қамырды ыдыстың қолдары мен бүйірлерінен артта қалу оңай болғанша илеңіз. Біртіндеп еріген сары майды, мейізді, лимон қабығын және дайындалған бадамды қосыңыз. Қамырды майланған және ұн себілген қалыпқа (1/3 көлемге дейін) салып, ашыту үшін жылы күйде қалдырыңыз. Қамыр көтерілген кезде тортты қыздырылған пешке салып, дайын болғанға дейін пісіруге болады. Дайын тортты ванильді қант ұнтағына себіңіз немесе глазурьдің үстіне құйыңыз. Глазурь: 2 ақуызды 200 г қант ұнтағымен қалың, жұмсақ масса алынғанша шайқаңыз және дәміне қарай лимон шырынын қосыңыз.