Алмадан жасалған фарш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 г алма, 2 ас қасық түйіршіктелген қант. Біріншісі с п о с о б. Алманы аршып, тілімдерге бөліп, қант қосып, араластырып, жұмсақ болғанша дерлік пісіріп, дереу суытыңыз. Фаршқа 1/2 шай қасық ұнтақталған даршын немесе 1 лимон қабығын қосуға болады.
Сипаттамасы Екінші с п о с о б. Тілімдерге немесе текшелерге кесілген алмаларды қантпен себіңіз де, коньякпен (арақ) себіңіз, олар жұмсарғанша 1-2 сағат тұрыңыз. Егер алма тәтті болса, лимон шырынын немесе лимон қышқылын қосыңыз. Үшінші әдіс. Алманы жұқа тілімдерге кесіңіз. Қуыруға арналған табада 50 г сары майды ерітіп, алманы салып, жұмсақ болғанша араластыра отырып қуырыңыз. Содан кейін салқындатыңыз, түйіршіктелген қант қосыңыз, араластырыңыз.