Пайдалы кеңестер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Алманы сақтаудың оңтайлы температурасы 0-1-+3 °С құрайды.
Сипаттамасы Тазартылғандардың қараңғылануын болдырмау үшін. туралған алмаларды салқын, аздап тұздалған суға салып қояды. Кәстрөлдерде, шәйнектерде іші қарайып, алманың қабығын қайнатыңыз - олар жоғалған жылтырды алады, қабыршақтан арылады. Пісірілген алманың жарылып кетуіне және табаға жабысып қалуына жол бермеу үшін оларды бірнеше жерден шаншып, табаға аздап су құю керек. Қышқыл сортты алмаларды пеште ұзақ уақыт ұстамаңыз - олар пюреге айналады. Қышқыл алмаларды қайнату оңай, ал тәтті алмаларды пісірген кезде пішінін жақсы сақтайды. Қабығын (қабығын) алу үшін алманы қайнаған суға 3 - 5 с төмендетіп, содан кейін суық суға жіберіңіз. Алма глицеринге малынған шүберекпен сүртілсе, олардың беріктігі мен балғындығын сақтайды. Жаңа піскен алмалар қағазға оралған таза ағаш үгінділерімен, жоңқалармен, құрғақ құммен жабылған жағдайда жақсы сақталады. Ортаңғы жолақтағы алмаларда оңтүстікке қарағанда С дәрумені көп, Титовка мен Антоновка бұл дәруменге ең бай. Шөгілген алмалар бірнеше сағат бойы суық суға салып қойса, бастапқы қалпына келеді. Кептірілген алмалардың түсі ашық болуы үшін кептіру алдында туралған алманың тілімдерін тұзды суға 2-3 минут салып қою керек. Күн жағында піскен алманың құрамында көлеңкеде кездесетіндерге қарағанда дәрумендер көп. Аш қарынға ішкен алма шырыны терінің күйін жақсартады, ағзаны минералды заттармен байытады. Алма сірке суы қосылған ванна күнге күйген кездегі ауырсынуды басады. Егер сіздің қолыңыз ас үйдегі жұмыстан боялған болса, оларды алма қабығымен сүртіңіз.