Алмаларды тілімдерге бөліп кептіру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алма ластаушы заттар мен пестицидтердің қалдықтарын жуу үшін сірке суымен қышқылдандырылған сумен жуылады. Жеуге жарамсыз бөліктерді, соның ішінде теріні тазалаңыз. Алманың ерте сорттарын қабығымен кептіреді. Өзегін қалайы сабанмен алып тастаңыз. Алманы қалыңдығы 4-7 мм тілімдерге кесіңіз. Алманың қарайып кетуіне жол бермеу үшін оларды бірден суық тұздалған (1 литр суға 10-15 г тұз) немесе қышқылдандырылған (1 литр суға 2-3 г лимон қышқылы) батырады. Кептіру процесін жылдамдату үшін кесілген алмаларды қайнаған суға бірнеше минут салып ағартуға болады, содан кейін бірден суықта суытуға болады. Ағартудың орнына туралған алмаларды елекке немесе дуршлагқа қайнаған суға 10 минут салып қоюға болады, содан кейін суық суға салып салқындатуға болады. Дайындалған алмалар бір қабатқа жайылады. Кептіру 70-85 градуста басталады, ылғалдың 2/3 бөлігі буланған кезде температура 50-55 градусқа дейін төмендейді. Барлық кептіру 6-10 сағатқа созылады. Дұрыс кептірілген алмалардың түсі сарғыш-қоңыр болады, сығылған кезде сынбайды және шырын бөлмейді.