Алма компоттары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Компоттарды тұтас жемістерден де, қабығынан да, қабығынан да, қабығынан да, жартысынан, тілімінен де дайындауға болады. Сізге алманы тот баспайтын болаттан жасалған пышақпен кесуге және тазартуға кеңес береміз. Қараңғыланбау үшін қабығы аршылған және туралған алмаларды қышқылдандырылған немесе тұздалған суға батыруды ұсынамыз (1 литр суға - 3 г лимон қышқылы немесе 1 ас қасық тұз). Алманы тұзды судан алып тастағаннан кейін, оларды банкаларға салмас бұрын міндетті түрде таза және міндетті түрде суық сумен шаю керек. Алманы консервілеу кезінде көбінесе тығындалған және салқындатылған банкаларда сироп аз болады, ал банканың жоғарғы жағындағы алмалар тартымды көрінісін жоғалтады. Бұл ағартылмаған алма консервіленген жағдайларда болады. Дегенмен, кейбір сорттардың, мысалы, жазғы сорттардың терісі мен еті жұқа, нәзік болады. Мұндай алмаларды ағартуға болмайды. Бұл жағдайда келесі әдісті ұсынуға болады: қабығы аршылған алмаларды банкаларға салып, үстіне салқын қант шәрбаты құйып, қайнатылған қақпақтармен жауып, алмаларды сиропқа дұрыс сіңіру үшін 4-5 сағатқа қалдырыңыз. Қанттың жетіспейтін мөлшері пастерлеу алдында қосылады. Сироп үшін: 1 литр суға - 200 г қант