Кептірілген алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіруге арналған жемістер піспеген күйінде алынады. Алманың жазғы және күзгі сорттарын кептірген дұрыс. Алманы қабығымен және тұқым ұясымен кептіруге болады, кептіру алдында қабығын аршып, өзегін кесіп тастаса, алманың сапасы жақсарады. Дайындалған алмаларды қалыңдығы 5 - 6 мм көлденең дөңгелектерге кесіңіз, сонда кесінділердегі кружка кептірер алдында қарайып кетпеуі керек, оларды қайнаған суға 1-2 минут салып қою керек немесе ағартпай, кептіру басталғанға дейін сақтау керек. тұзды су (бір шелек суға 100 - 150 г тұз). Кесілген алмаларды елекке құйыңыз немесе жіпке байлаңыз, оны кептіргіш жақтауларға тартыңыз, содан кейін алмаларды пеште немесе күн астында кептіруге болады