Кептірілген алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіру үшін алмұрттың тәтті, негізінен жазғы сорттары алынады, жақсырақ ең кішкентайлары, үлкен тастығы жоқ. Алмұрттарды қабығымен немесе қабығымен кептіруге, екіге, төртке немесе тұтас етіп кесуге болады. Егер олар алмұрттарды (Ұсақ сорттарын) тұтастай кептіргісі келсе, онда сабақтары мен гүл шоқтарын алып тастап, шамамен 80С температурада кептіреді. Кептіруден кейін алмұрттарды ұсақ ұнтаққа ұсақтауға болады. Басқа жағдайда алмұрт тазартылады, ыңғайлы тілімдерге кесіледі, өзегі алынады және қараңғыланбауы үшін лимон қышқылымен қышқылдандырылған суға (1 литр суға 1/2 шай қасық) тез батырылады. Барлық алмұрттарды дайындаған кезде оларды сүзіп, кептіруге қояды, қант ерітіндісінде 10 - 15 минут қайнатады (1 литр суға 1 кг қант) және онда 24 сағат бойы тәттілендіру үшін қалдырады. Келесі күні алмұрт қосылған ерітінді қайнатылады, аздап күйдіріледі және кептірілгеннен кейін алмұрт торға бір қабат етіп жайылады. Алдымен 55С температурада, содан кейін 70С температурада кептіреді және 60С температурада кептіреді.