Кептірілген алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тығыз целлюлозасы бар қышқыл алмаларды жуады және қабығынан тазартады, сабақтары мен гүл шоқтарын алып тастайды, өзегін кесіп тастайды. Аршылған алмалар лимон қышқылымен аздап қышқылдандырылған суық суға батырылады (1 литр суға 1/2 шай қасық). Барлық алмалар қабығынан тазартылған кезде, оларды қалыңдығы шамамен 5 мм дөңгелектерге бөліп, дереу қайнаған қант ерітіндісіне батырады (1 литр суға 1 кг қант) және жартылай жұмсақ күйге дейін қайнатады, кастрюльді пештен шығарады және алма ерітіндіде 24 сағатқа қалдырылады. тәттілендіру. Кептіруден кейін оларды алдымен 55С, содан кейін 65С температурада кептіреді және қайтадан 55С температурада кептіреді. Сондай-ақ, алма кружкаларын жіпке байлап, пештің үстінде кептіруге болады.