Алмадан жасалған джем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алмадан джем жасау үшін ақ, тығыз целлюлозасы және жағымды хош иісі бар алмалар ұсынылады. Алмалар жуылады, төртке бөлінеді және өзегі алынады. Алма кесектерінің қараюына жол бермеу үшін оларды ас тұзының 2% сулы ерітіндісіне немесе шарап қышқылының 1% сулы ерітіндісіне салады. Дегенмен, алмаларды ерітіндіде 30 минуттан артық ұстауға болмайды, өйткені бұл олардың құрамындағы еритін заттардың айтарлықтай бөлігін жоғалтады. Алма джемі келесідей қайнатылады: 1 литр су мен 1 кг қанттан сироп дайындалады, оған 1,3 кг алма қосылады. Кептелісті дайындаған кезде құрамында пектині аз алмаларды пайдаланған кезде оған алманың салмағына 15% мөлшерінде пісірілген айва шырынын немесе айва тұқымын қосуға болады.